ART - OBJAVTE KRÁSU KOBERČEKOV

Rozmýšľali ste niekedy nad tým, koľko hodín trvá výroba jedného koberca? Cez koľko strojov alebo rúk prejde? Koberec musí prejsť dlhú cestu, kým sa môže natrvalo usadiť vo vašom dome. Prejdime si spolu niektoré jeho míľniky.

art-umeni-predlozky_26022024_1

Nápad na každý koberec sa musí najprv zrodiť v tvorivej mysli dizajnéra. Za návrhom nežne romantického koberca ART stojí Hana Hermanová, dizajnérka úspešného radu kobercov a predložiek GRUND. Podľa slov dizajnérky trvalo od prvotnej inšpirácie po nakreslený návrh približne 6 hodín. Keby sme však mali započítať aj hodiny, ktoré nápad obieha, kým sa objaví ako obraz v celej svojej kráse, asi by sme sa nedopočítali.


Samotný názov ART je dielom našich kolegov v Nemecku. Ako prví si všimli, že ide skutočne o umelecké dielo, ktoré nemusí zdobiť len podlahu v kúpeľni, spálni, detskej alebo obývacej izbe. Vynikne aj na každej stene, či už ako teplá opierka alebo skutočný obraz.

art-umeni-predlozky_26022024_3

UMENIE V ČÍSLACH

Ak by sme spočítali čas od spracovania priadze po hotový koberec, nestačili by nám ani hodiny. Presiahli by sme tri týždne a dostali by sme sa na celých 24 dní. Časť tejto práce vykonávajú stroje. Každý ART musí prejsť štyrmi. Po celý ten čas sa o koberce ART stará tím našich zamestnancov. Na konci sa ešte vyskytne nejaká ručná práca. Žiadny stroj nevykoná dôležitú vizuálnu kontrolu a balenie tak starostlivo ako človek.

 art-umeni-predlozky_26022024_4

KAM SA ZMESTÍ?

Koberčeky ART sa skladajú zo šiestich rôznych farieb. Na hnedom alebo sivom pozadí nájdeme kvet zložený z piatich rôznych odtieňov. Béžové alebo antracitové koberečky ART si nevyžadujú veľkú pozornosť. Vhodne doplnia každý interiér, ktorý pracuje s týmito farbami.


Modré, ružové, oranžové alebo zelené varianty prirodzene priťahujú pozornosť. Je skvelé, ak ich kľúčové farby nájdu odozvu v inom nábytku. V prípade kúpeľne by to mohli byť doplnky, ale možno aj farba zubnej kefky, v spálni by to mohla byť posteľná bielizeň, v detskej izbe záclony alebo obľúbené hračky a v obývačke? Tam postačia rezané kvety, ktoré aj tak hovoria rovnakým jazykom ako koberec. Ale to nie je podmienka. Žiarivá modrá alebo oranžová, jemná ružová a zemitá zelená môžu vyniknúť samy o sebe bez ohľadu na to, či sa podobné farby nachádzajú v domácnosti. . 

art-umeni-predlozky_26022024_5

OPLATÍ SA ZAUJÍMAŤ O VECI OKOLO SEBA

Čo si myslíte o predponách ART po prečítaní týchto riadkov? Priťahujú vás viac ako predtým? Práve teraz môžete získať podložky ART s 10 % zľavou. Stačí v prvom kroku objednávky pridať kód: ART a zľava sa vám odpočíta. Ak ste si naozaj pozorne prečítali všetko, čo sme pre vás o rohožkách ART pripravili, máte (takmer) vyhraté. V najbližších dňoch spustíme na našich sociálnych sieťach novú súťaž "Lietajúci koberec".


Prvý z vás, kto správne odpovie na otázku ukrytú v našom článku, získa rohož ART vo vybranom odtieni úplne zadarmo.