AKO SPRÍJEMNIŤ KÚPEĽŇU V PANELOVOM DOME?

Kúpeľňa v bytovom dome nedostala veľa priestoru. Aj na zhruba štyroch metroch štvorcových sa však dá čarovať s farbami, materiálmi a zariadením tak, aby poskytla útočisko po náročnom dni a spríjemnila každé ráno.

Prvý montovaný dom na svete bol postavený v reakcii na prvú svetovú vojnu v Holandsku. Tento národ je známy svojou šetrnosťou. Na malom priestore, ktorý je pre montovaný dom charakteristický, je to skutočne vidieť.


Kúpeľne v panelových domoch prešli v posledných desaťročiach výraznými zmenami. Mnohí ľudia zväčšili plochu spojením kúpeľne s toaletou. Vymurovanie bytových jadier pomohlo vyriešiť problémy s prenosom zvuku pôvodných stien. Ako však premeniť kúpeľňu v paneláku na skutočne útulné miesto na každodennú očistu a relaxáciu?

VEĽKÉ VÝHODY MALEJ KÚPEĽNE

koupelna_panelak_19092023_1

Architekti a dizajnéri kúpeľní sa zhodujú, že aj s malým priestorom sa dá dobre pracovať a môže priniesť mnoho výhod. V skutočnosti sa extrémne veľké priestory do kúpeľní veľmi nehodia. Sprchovanie alebo kúpanie v obrovskej miestnosti nemá požadovaný účinok. Jednoducho povedané: bude nám zima. V panelákovej kúpeľni je pocit tepla počas každodennej očisty zaručený. Úľava po kúpeli alebo dlhom sprchovaní je vždy prítomná.

HLAVNÉ STRÁNKY

koupelna_panelak_19092023_2

Okrem toho si môžeme z architektúry požičať niekoľko trikov na optické zväčšenie priestoru. Zrkadlá určite urobia svoju prácu. Čím sú väčšie, tým väčší je dojem priestoru. Podstatné sú aj farby. Zatiaľ čo teplé odtiene so zlatistým podtónom miestnosť opticky zmenšujú, studené odtiene pôsobia opačne. Preto by kúpeľňa v paneláku mala byť ideálne odetá do bielej, sivej alebo svetlomodrej farby.

PRÍSLUŠENSTVO VŠETKO VYVAŽUJE

koupelna_panelak_19092023_3

Studené tóny sú spoľahlivo vyvážené vhodným výberom príslušenstva. Dobre zvolené kúpeľňové predložky dodajú nášmu telu okamžitú injekciu príjemného a hrejivého tepla. Dotyk mäkkého a nadýchaného vlasu rýchlo vyšle signál do nášho nervového centra, že je tu všetko v poriadku. To, čo budeme vnímať, je pocit útulného domova.

PRISPÔSOBENÉ PRE MALÚ KÚPEĽŇU

koupelna_panelak_19092023_4

V súčasnosti ešte stále značná časť obyvateľstva žije v panelových domoch. My v spoločnosti GRUND myslíme na všetkých, a preto máme stály sortiment rohoží, ktoré sú špeciálne navrhnuté pre malé kúpeľne. Cenovo bezkonkurenčná súprava WAYMORE, obľúbená súprava MELANGE, jednoduchá ROMANa alebo výrazné COLANIho 11 nájdete vo veľkostiach, ktoré sa spoľahlivo zmestia pred úplne každú vaňu alebo sprchový kút.